MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Spelet KOMMA ÖVERENS

 

2015 lanserade Överenskommelsens kansli spelet KOMMA ÖVERENS – ett spel om att hitta nya samarbeten. KOMMA ÖVERENS är ett spel om att skapa nya samarbeten för att lösa gemensamma IMG_0119utmaningar. Genom att byta roller arbetar spelarna tillsammans för att knyta nya kontakter, hitta samarbeten och analysera vilka parter som behövs för att göra idéer till verklighet.

Spelet är särskilt utformat för att passa i processer där flera olika parter med olika ingångsvärden möts. En typisk sådan process är skapandet av en lokal eller regional överenskommelse, där personer från både idéburna och offentliga aktörer möts för att hitta gemensamma lösningar. För en lyckad spelomgång krävs att ett flertal personer från både idéburna och offentliga aktörer deltar.

KOMMA ÖVERENS har utvecklats av Fabel Kommunikation på uppdrag av Överenskommelsen. Spelet passar bäst för grupper mellan 12 - 40 personer och tar cirka 2 timmar att genomföra.

Spelet kan fungera som ett utmärkt sätt för att synliggöra utmaningar ifråga om samverkan, men också vara ett verktyg för att komma varandra närmare som parter eller intressenter. Kontakta Överenskommelsens kansli för att få mer information och för att boka spelet. För en introduktionsfilm om hur det är att spela KOMMA ÖVERENS, se filmen nedan.

Sagt om spelet:

"Spelet är väldigt roligt. Jag var lite negativ från början. Jag tänkte 'vad ska det blir av det här?' Man skulle ju inte ha sina egna brickor. Man är ju stolt över sitt eget jobb, och ville väl förklara för andra hur jag tänkt framtiden och vad vi vill med våran frivilligcentral i Karlstad. Det blev jättebra på slutet, jag förstår precis tanken kring den."
- Agneta Färninger, Karlstad

"Jag fick en liten spark kan jag väl säga, att 'kom igen nu' med vissa samarbetspartners som jag kan jobba vidare med hemma"
- Catarina Rudman, Frivilligsamordnare och äldrekonsulent, Göteborg

KOMMA ÖVERENS är i första hand tillgängligt för utlån, vilket innebär att brickorna skickas tillbaka till kansliet efter användning, förutsatt att flera speltillfällen inte är inplanerade över en längre period.

Här kan du ladda ner en längre beskrivning av spelet och dess regler.

Tipsa en vän
Publicerad 2014-07-28.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se