MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Vad krävs för att samverkan ska leverera i akuta situationer? (INSTÄLLT!)

 
Årets tematiska studie lanseras i samband med ett Morgonforum-seminarium som arrangeras tillsammans med Forum. Med hjälp av konkreta exempel diskuteras hur samverkan kan bli långsiktigt och hållbart.

I ett samhälle som genomgått stora förändringar, och ibland till och med akuta sociala situationer i närtid, har också olika samverkansformer prövats. För samtidigt som allt fler strävar efter samverkan så finns i praktiken ofta avgörande hinder, såsom att kommuner inte på allvar vill höra vad de ideella aktörerna har att säga om de inte levererar exakt det kommunen har i sin verksamhetsplan. Och de ideella kräver ibland saker som strukturer och lagstiftning inte tillåter.

I den nysläppta studien Långsiktig samverkan i praktiken har Överenskommelsen tittat på vad som krävts för att samverkan mellan ideell och offentlig sektor verkligen ska vara relevant och hållbar - istället för att bara bli snack. Vad krävs för att kommunen verkligen ska lyssna på de ideella organisationerna istället för att avfärda dem som jobbiga? Och hur kan de ideella förstå kommunens dilemman? 

Med hjälp av konkreta exempel från den stora skogsbranden i Västmanland 2014 och när flera kommuner stod inför en potentiell humanitär katastrof 2015 ska vi den 18 oktober diskutera samverkan. Läs mer om seminariet här.
 
Alla deltagare får ett kostnadsfritt exemplar av studien.
 
TID/DATUM: Onsdagen 18 oktober 08.00-09.30
VAR: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm
ANMÄLAN: Sker via denna länk.
 
Vi bjuder på kaffe och smörgås 08.00-08.30.

Varmt välkomna!

Tipsa en vän
Publicerad 2017-10-04.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se