MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Tematisk studie klar

 
Årets tematiska studie behandlar frågan om långsiktig samverkan utifrån åtta konkreta fall. Nu går studien att beställa kostnadsfritt på vår hemsida.

Studien Långsiktig samverkan i praktiken – erfarenheter från överenskommelser är Överenskommelsens sjätte tematiska studie. Årets upplaga tar avstamp i den förra studien, Verktyg för samverkan, för att på ett tydligare sätt identifiera vilka faktorer som styr och vilka förutsättningar som krävs för att samverkan mellan offentliga och idéburna parter ska fungera över tid.

Långsiktig samverkan i praktiken utgår från exemplen Botkyrka, Göteborg, Trelleborg, Värmdö, Värmland, Västernorrland, Västerås och Örebro där relevanta aktörer inom civilsamhälle och offentlig sektor har intervjuats. Vad krävs för att samverkan ska fungera över tid istället för att bli en temporär satsning? Vad krävs för att en process ska förankras i båda parterna? Det är två av frågorna som diskuteras i studien.

Rapporten är författad av statsvetaren Carina Portin och finns nu att beställa kostnadsfritt här. Vill du ha fler än fem exemplar kan du maila din beställning till info@overenskommelsen.se.

Studien finns även för nedladdning.

Tipsa en vän
Publicerad 2017-10-19.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se