MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Streama konferensen "Få koll på civilsamhället" här

 
Den 20 mars arrangeras halvdagskonferensen "Få koll på civilsamhället – regionala kartläggningar för förändring" som utforskar hur kartläggningar kan bli ett verktyg för att förstå den idéburna sektorns potential. Nedan hittar du livesändningen från och med klockan 10.00.

Den idéburna sektorn, med dess myller av föreningar, kooperativ, samfund och stiftelser, fyller många viktiga funktioner i samhället. Men det saknas ofta överblick av dess omfattning och betydelse både i den offentliga och idéburna sektorn. Genom att tillvarata sektorernas unika värden skapas förutsättningar för alla att bidra i samhällsbygget. Idéburna mervärden handlar om sektorns demokratiska organisering, dess icke vinstdrivna motiv, det ideella engagemanget och småskaligheten.

Under konferensen "Få koll på civilsamhället – regionala kartläggningar för förändring" i Stockholm får du möjlighet att ta del av resultaten från två regionala kartläggningar av den idéburna sektorn i Skåne och Norrbotten. Dessa ger en överblick av sektorns organisationer, verksamheter, ekonomi, innovativitet m.m. utifrån statistik, intervjuer och dialoger. Resultaten kan användas som avstamp för ökad samverkan inom och utom sektorn, samt inspirera till liknande kartläggningar i fler regioner. Programmet för dagen hittar du här.

 

LIVESTREAM:

Via denna sida går det även att se konferensen i efterhand.

Arrangörer: Överenskommelsen, NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne, Social Ekonomi Övre Norrland (SEÖN)

Tipsa en vän
Publicerad 2018-03-19.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se