MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Program klart för konferensen "Få koll på civilsamhället"

 
Den 20 mars arrangeras en halvdagskonferens för att utforska hur kartläggningar kan bli ett verktyg för att förstå den idéburna sektorns potential.

Den idéburna sektorn, med dess myller av föreningar, kooperativ, samfund och stiftelser, fyller många viktiga funktioner i samhället. Men det saknas ofta överblick av dess omfattning och betydelse både i den offentliga och idéburna sektorn. Genom att tillvarata sektorernas unika värden skapas förutsättningar för alla att bidra i samhällsbygget. Idéburna mervärden handlar om sektorns demokratiska organisering, dess icke vinstdrivna motiv, det ideella engagemanget och småskaligheten.

Under konferensen "Få koll på civilsamhället – regionala kartläggningar för förändring" i Stockholm får du möjlighet att ta del av resultaten från två regionala kartläggningar av den idéburna sektorn i Skåne och Norrbotten. Dessa ger en överblick av sektorns organisationer, verksamheter, ekonomi, innovativitet m.m. utifrån statistik, intervjuer och dialoger. Resultaten kan användas som avstamp för ökad samverkan inom och utom sektorn, samt inspirera till liknande kartläggningar i fler regioner. Programmet för dagen hittar du här.

Halvdagen riktar sig till anställda och engagerade i alla samhällssektorer som vill veta mer om civilsamhället och inspireras av metoder för att ta tillvara på den idéburna sektorns potential. Programmet kommer att vara relevant för aktörer på nationell, regional och lokal nivå.

Konferensen kommer att gå att se i efterhand och livestreamas även här.

Datum: 20 mars 2018
Tid: 10.00 – 13.00 (lättare lunch ingår)
Plats: Folkbildningsrådet, Rosenlundsgatan 50, 11863 Stockholm
Anmälan: Görs via denna länk senast 13 mars
Arrangörer: Överenskommelsen, NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne, Social Ekonomi Övre Norrland (SEÖN)

Arrangemanget är kostnadsfritt. Reseersättning på 500 kronor utgår för idéburna representanter vid uppvisande av kvitto.

Tipsa en vän
Publicerad 2018-03-09.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se