MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Nyhetsbrev oktober

 
November månad bjuder på en fullsatt konferens och ett spännande seminarium om idéburen innovation. Och ni har väl inte missat Överenskommelsens nya tematiska studie?

Årlig konferens i Örebro 8 november
Den 8 november arrangeras konferensen Långsiktig samverkan - så skapas hållbara relationer i Örebro. Konferensen arrangeras av Överenskommelsen, Örebro Föreningsråd, Örebro kommun och Region Örebro län. Då intresset har varit stort är i princip samtliga platser fyllda, men ett fåtal återstår ännu. Det går dock att hinna med att ta en av de sista platserna (eller eventuellt på en reservlista) om ni anmäler er här.

Morgonforum om idéburen innovation
Den 22 november arrangerar Överenskommelsen och Forum ett Morgonforum-seminarium som utforskar vad idéburen innovation är och varför begreppet innovation så sällan förknippas med civilsamhället. Den idéburna sektorn är känd för sina nytänkande verksamheter och arbetssätt, men det omtalas sällan i termer av innovation på grund av begreppets tekniska och kommersiella prägel. Idéburen innovation, vad är det och hur kan det förändra världen? Hur kan den idéburna innovationen synliggöras?

Varmt välkomna till ett seminarium på ABF-huset i Stockholm som bland annat bjuder på en föreläsning av Malin Lindberg, biträdande professor vid Luleå tekniska universitet. Kaffe serveras från 08.00 och seminariet börjar 08.30. På plats får alla deltagare ett exemplar av boken Idéburen innovation - nyskapande lösning på organisatoriska och samhälleliga behov. Anmälan sker via denna länk.

Tematisk studie klar
Årets upplaga tar avstamp i den förra studien, Verktyg för samverkan, för att på ett tydligare sätt identifiera vilka faktorer som styr och vilka förutsättningar som krävs för att samverkan mellan offentliga och idéburna parter ska fungera över tid.

Studien utgår från exemplen Botkyrka, Göteborg, Trelleborg, Värmdö, Värmland, Västernorrland, Västerås och Örebro där relevanta aktörer inom civilsamhälle och offentlig sektor har intervjuats. Vad krävs för att samverkan ska fungera över tid istället för att bli en temporär satsning? Vad krävs för att en process ska förankras i båda parterna? Det är två av frågorna som diskuteras i studien.

Rapporten är författad av statsvetaren Carina Portin och finns nu att beställa kostnadsfritt här.

Tipsa en vän
Publicerad 2017-10-26.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se