MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Nyhetsbrev november

 
En intensiv månad har bland annat bjudit på en årlig konferens och årets sista seminarium. Läs nedan om allt du behöver veta om Överenskommelsen just nu.

Årlig konferens i Örebro 8 november

Den 8 november arrangerades konferensen Långsiktig samverkan – så skapas hållbara relationer i Örebro. Den fullsatta konferensen bestod av både föreläsningar, valbara seminarier, utrymme för erfarenhetsutbyten i pauserna och ett avslutande panelsamtal. Den samlade dokumentationen från konferensen går att finna här. Arrangörer vid konferensen var Överenskommelsen, Örebro Föreningsråd, Örebro kommun och Region Örebro län.

 

Morgonforum om idéburen innovation

Den 22 november arrangerade Överenskommelsen och Forum ett Morgonforumseminarium som utforskade vad idéburen innovation är och varför begreppet innovation så sällan förknippas med civilsamhället. Den idéburna sektorn är känd för sina nytänkande verksamheter och arbetssätt, men omtalas sällan i termer av innovation på grund av begreppets tekniska och kommersiella prägel. Seminariet behandlade ämnet genom en föreläsning med Malin Lindberg, biträdande professor vid Luleå tekniska universitet, samt efterföljande kommentarer av integrationsstrategen Ayda Moayedzadeh och Jens Sjöström, Landstingsråd Stockholms län.

Om du missade seminariet kan du se det i efterhand här.

 

Nytryck av tematisk studie

Efter att den första upplagan av årets tematiska studie snabbt tog slut går det åter att beställa Långsiktig samverkan i praktiken.

Studien utgår från exemplen Botkyrka, Göteborg, Trelleborg, Värmdö, Värmland, Västernorrland, Västerås och Örebro där relevanta aktörer inom civilsamhälle och offentlig sektor har intervjuats för att identifiera vilka faktorer som styr och vilka förutsättningar som krävs för att samverkan mellan offentliga och idéburna parter ska fungera över tid.

Rapporten är författad av statsvetaren Carina Portin och finns åter att beställa kostnadsfritt här.

 

Notera även att…

… Forum - Idéburna organisationer med social inriktning anordnar ett civilsamhällesmingel på Frivilligdagen den 5 december.

… kansliet arrangerade ett speltillfälle med Komma överens i Södertälje den 23 november inom ramen för dialogprocessen där.

… kansliet håller i en föreläsning om Överenskommelsen i kursen Civila samhället i samhället. Föreläsningen den 30 november ingår i kursen som arrangeras av MUCF och Ersta Sköndal Högskola.

Tipsa en vän
Publicerad 2017-11-29.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se