MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Nyhetsbrev januari

 
Årets första nyhetsbrev tipsar om intressanta arrangemang som riktar sig till representanter från både offentliga organisationer och idéburen sektor.

Halvdagskonferens: Få koll på civilsamhället

Den 20 mars arrangeras halvdagskonferensen ”Få koll på civilsamhället – regionala kartläggningar för förändring” i Stockholm. Halvdagen riktar sig till anställda och engagerade i alla samhällssektorer som vill veta mer om civilsamhället och inspireras av metoder för att ta tillvara på den idéburna sektorns potential. Programmet kommer att vara relevant för aktörer på nationell, regional och lokal nivå.

Deltagarna får möjlighet att ta del av resultaten från två regionala kartläggningar av den idéburna sektorn i Skåne och Norrbotten. De ger en överblick av sektorns organisationer, verksamheter, ekonomi, innovativitet m.m. utifrån statistik, intervjuer och dialoger. Resultaten kan användas som avstamp för ökad samverkan inom och utom sektorn, samt inspirera till liknande kartläggningar i fler regioner.

Konferensen pågår mellan klockan 10.00-13.00 och anmälan görs här. Arrangörer är Överenskommelsen, NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne, Social Ekonomi Övre Norrland (SEÖN).

Civila samhället i samhället 2018

Nu går det att anmäla sig till nästa kurstillfälle för Civila samhället i samhället som arrangeras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) och Ersta Sköndal Bräcke högskola. Utbildningen behandlar civilsamhällesfrågor i stort, och däribland Överenskommelsen. Kansliet har i flera år medverkat som gästföreläsare inom ramen för Civila samhället i samhället. Sista dag för anmälan är 29 mars 2018.

Notera även att…

… Den regionala överenskommelsen i Västra Götalandsregionen har tagit fram en film om utmaningar som parterna har mött i dialogprocessen och vad samverkan kan bidra till.

Lokalekonomidagarna 2018 erbjuder en seminarieserie på nätet. Det första webinariet kommer att sändas tisdagen den 6 februari klockan 15.00-16.00 och har temat ”Vad är lokal ekonomi?

Tipsa en vän
Publicerad 2018-01-31.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se