MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Nyhetsbrev augusti

 
Höstens första nyhetsbrev ger flera viktiga datum att hålla koll på. Bland aktiviteterna i höst återfinns intressanta seminarier och en nationell konferens.

Årlig konferens 8 november
Planeringen för höstens stora konferens är igång. Snart lanseras både program och anmälningsinformation, men det går bra att boka in den 8 november (heldag) redan nu. Årets konferens kommer att arrangeras på Conventum konferens i Örebro. Bland de ämnen som kommer att beröras under dagen återfinns idéburen innovation, Agenda 2030 och dess hållbarhetsmål i en lokal och regional kontext och inte minst ett flertal exempel på lyckad samverkan.

Konferensen arrangeras av Överenskommelsen, Örebro Föreningsråd, Örebro kommun och Region Örebro. Notera även att det arrangeras ett mingel den 7 november för alla konferensdeltagare. Information om detta kommer följer med inbjudan som sänds ut inom kort.

Save the date: lansering av tematisk studie 18 oktober
Den årliga tematiska studien kommer att fokusera på långsiktighet och hållbarhet i samverkansprocesser. Genom att undersöka ett antal fall kommer förutsättningarna för att skapa en fungerande dialog och samverkan utrönas. Den tematiska studien identifierar vilka faktorer som kan skapa samverkan som håller över tid.

Studien lanseras med ett Morgonforum-seminarium i samarbete med Forum den 18 oktober. Mer information och en inbjudan skickas ut framöver.

Referat från seminarium i Almedalen
Under Almedalsveckan i somras arrangerade Överenskommelsen ett seminarium med rubriken Från lokalt till globalt - samverkan som hållbarhetsfråga. Seminariet syftade till att skapa en bättre förståelse för hur samverkan mellan offentliga och idéburna organisationer kan bidra till att nå FN:s hållbarhetsmål Agenda 2030.

Seminariet arrangerades i en fullsatt sal på Campus Gotland. Om du inte var på plats finns nu ett referat att läsa här.

Möjlighet att nominera till Partsgemensamt forum
Olika typer av riksorganisationer, paraplyorganisationer, rikstäckande nätverk och stiftelser är alla välkomna att anmäla intresse för att vara med i Partsgemensamt forum 2018. Sista datum för anmälan är 20 september 2017. Här kan du läsa mer om vad Partsgemensamt forum är.

Notera även att…
… kansliet snart byter lokaler. Den 12 september beräknas flytten vara klar, vilket innebär att kansliet lämnar Bellmansgatan för Rosenlundsgatan 50, där vi kommer att dela lokaler med Folkbildningsrådet.

Tipsa en vän
Publicerad 2017-08-28.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se