MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Lunchseminarium 26 oktober: Vad har överenskommelser betytt?

 
Välkomna till ett samtal om hur civilsamhället påverkas när förutsättningarna för samverkan förändrats, utifrån en studie av Stockholm Centre for Civil Society Studies (SCCSS) på Handelshögskolan.

Tio år har gått sedan den tidigare Överenskommelsen på det sociala området undertecknades. Den har varit en viktig faktor för hur samverkan mellan civilsamhället och offentlig sektor har utvecklats såväl lokalt, regionalt som nationellt. När en ny överenskommelse nu undertecknats är förutsättningarna annorlunda. Fler sakfrågor behandlas i överenskommelsen, vilket gör möjligheterna för samverkan än större. Samtidigt är en tydlig förändring att den nya överenskommelsen enbart gäller samverkan mellan parterna nationellt, vilket skapar nya möjligheter för samverkan lokalt och regionalt.

Ideell Arena har under 2018 projektlett en studie om Överenskommelsens lokala och regionala betydelse. Studiens syfte har varit att klargöra om och i så fall hur Överenskommelsen har resulterat i förändrade samverkansmönster mellan offentlig sektor och civilsamhällets organisationer. Studien har genomförts på Stockholm Centre for Civil Society Studies (SCCSS) på Handelshögskolan.

Välkomna till ett samtal om hur civilsamhället påverkas när förutsättningarna för samverkan förändrats. Efter en inledande presentation av forskarna samtalar vi tillsammans om hur civilsamhället kan förhålla sig till ändrade förutsättningar för samverkan. Närvarande är såväl företrädare för Överenskommelsen som flera civilsamhällesaktörer.

Praktisk information:

Plats: Svenska Röda Korset, Hornsgatan 54
När: 26 oktober, 12-14. Enklare lunch finns tillgänglig från 12, därefter presentation och samtal från 12.15.
Medverkande: Karin Bergelv, Överenskommelsen; Truls Neubeck, Ideell Arena; samt representanter från civilsamhället.
Kostnad: Gratis för partners i Ideell Arena. Övriga deltagare betalar 200 kronor. Är du anmäld utan att dyka upp eller höra av dig och meddela förhinder debiteras du samma avgift.
Arrangör: Ideell Arena

Anmälan görs via denna länk.

Tipsa en vän
Publicerad 2018-10-12.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se