MOBILE HEADER

Meny
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation
SELECT LANGUAGE
 

Mer än bara en ny hemsida

 
AGREEMENT
Nu är Överenskommelsen tydligare och fräschare på webben. Och någonstans på vägen har jag börjat förstå vad Överenskommelsen handlar om.

När du läser den här texten är du med stor sannolikhet en av de första besökarna av Överenskommelsens nya hemsida. Välkommen!

Resan hit, till lanseringen av den nya hemsidan, har varit ganska lång. När jag själv började arbeta som projektledare och kommunikatör på kansliet i mitten av april 2014 gällde ett av mina första möten att delta i en hemsidesworkshop. Tobias Strollo från Strollo & co som har utvecklat den nya hemsidan instruerade och tog in synpunkter från Överenskommelse-kansliets verksamhetsledare Jenny Ögren och kommunikatören Hanna Schubert. Ludvig Sandberg från den Gemensamma arbetsgruppen deltog och kom med nya idéer om rubriker och uppslag. En av kommentarerna efter mötet var ”det här rör ju nästan existentiella frågor snarare än tekniska detaljer”.

Nu i efterhand kan jag villigt erkänna att träffen var något förvirrande för mig. Den nya hemsidan försökte fånga kärnan i vad Överenskommelsen är och hur den kan vara relevant för både intresserade medborgare och representanter från det offentliga och den idéburna sektorn. Som helt grön (rätt nyans av Överenskommelsens gröna färg så klart) på det nya jobbet är jag osäker på om jag kunde bidra med så mycket till utformningen på det mötet.

Sedan fick hemsidan växa fram. Texter skrevs, idéer stöttes och blöttes, grafiska modeller arbetades fram av Pasadena Studio och någonstans i höst såg vi resultatet – en fräsch ansiktslyftning, men också en tydligare koppling till vad vi arbetar med. Under rubriken Vårt uppdrag har vi tydliggjort vad kansliet kan bistå med, hur Överenskommelsen fungerar i praktiken och hur vi arbetar på det nationella planet. Bakgrunden till Överenskommelsen och mer om hur dess uppbyggnad ser ut finns under Om Överenskommelsen. Och de aktörer som utgör den nationella Överenskommelsen har sin egen rubrik under Parterna.

Så långt är allt glasklart. Men hemsidan ska även vara mer interaktiv. Med den här bloggen kommer vi låta relevanta personer och institutioner komma till tals och reflektera kring Överenskommelsen och frågor som rör civilsamhället. Du som läsare har med all sannolikhet intressanta åsikter kring dessa frågor. Har du synpunkter på hemsidan? Kanske vill du till och med skriva på den här bloggen? Tveka då inte på att höra av dig till oss.

Den nya hemsidan syftar till att göra Överenskommelsen tydligare, intressantare och mer levande. Processer på väg mot en eller efter en underskriven överenskommelse kommer att porträtteras i större utsträckning än tidigare och tillsammans med våra satsningar på det nya spelet Komma överens och ett metodstöd som snart lanseras innebär nya verktyg för att tydliggöra och understryka vikten av samverkansformer och på vilket sätt dessa kan praktiseras.

Om vi lyckas med våra ambitiösa mål med hemsidan återstår att se. Det enda jag med säkerhet vet är att utvecklingen av hemsidan har hjälpt mig att förstå Överenskommelsen bättre.

Ekim Caglar, projektledare och kommunikatör Överenskommelsens kansli

Tipsa en vän
Publicerad 2014-11-27.

Har du frågor om denna text går det bra att kontakta

info@overenskommelsen.se
Överenskommelsen blogg

Här publicerar kansliets personal och andra texter kring samverkansformer, civilsamhälle och andra ämnen som är relevanta för Överenskommelsen.